Yomex Logo
Продължителност: 9 дни/ 8 нощувки
Дестинация: Италия
Цена: 1122 лв.
РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА!

Болоня, Сан Марино, Римини, Сиена, Пиза, Монтекатини Терме, Флоренция, Асизи, Рим, Ватикана, Лидо ди Йезоло, Венеция, Любляна

Екскурзия със самолет и автобус
9 дни/ 8 нощувки

 

 •  

  5% отстъпка за ранни записвания за 31 декември 2015

  ДАТА НА ТРЪГВАНЕ ДАТА НА ВРЪЩАНЕ ЦЕНА
  29.04.2016 07.05.2016 573.00 € /1121 лв.
  20.05.2016 27.05.2016 573.00 € /1121 лв.
  10.06.2016 18.06.2016 573.00 € /1121 лв.
  02.09.2016 10.09.2016 573.00 € /1121 лв.
  16.09.2016 24.09.2016 573.00 € /1121 лв.
  14.10.2016 22.11.2016 573.00 € /1121 лв.
  07.11.2016 15.11.2016 573.00 € /1121 лв.

  цена: от 573.00 € / 1121 лв.

 • 1 ДЕН / София – Болоня – Сан Марино – Римини

  Вечерен полет София – Болоня. Посрещане на летището. Трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

  2 ДЕН / София – Болоня – Сан Марино – Римини

  Закуска. свободно време до обяд. След обед отпътуване за Сан Марино – средновековният оазис на Европа, оживява пред нас с крепостните кули, символи на древната република и каменните улици, днес обсипани с многобройни магазинчета и ресторанти, отвеждащи ни до Palazzo Publico на централния площад и Статуята на Свободата, Катедралата „Сан Марино” и Кулите – символи на града „Гуаята” и „Честа”. Можете да посетите Музея на куриозите (7 евро) или да се изкачите на кулата „Честа” и да посетите Музея на Средновековните оръжия (4 евро). Снимайте се пред паметника на Гарибалди или до фонтана, подарен от американския народ на жителите на „Най-древната земя на свободата”. Не пропускайте да опитате чаша от рядкото бутиково санмаринско червено вино. Настаняване в хотел в района на Римини/Ричоне. Вечеря и нощувка.

  3 ДЕН / Римини – Флоренция – Монтекатини Терме

  Закуска. Туристическа програма във Флоренция ( използва се обществен транспорт) – тук в сърцето на Тоскана пламва искрата на Ренесанса, която благодарение на богатството на Медичите и гения на Леонардо, Микеланджело, Джотто, Гиберти и Брунелески озарява с пламъка си цяла Европа. Обиколката на Флоренция започва от моста Сан Николо на река Арно. Отправяме се към най-важните църкви на Флоренция – Santa Croce с надгробните паметници на Микеланджело и Галилей, Макиавели и Росини /4 евро/ и Santa Maria del Fiore – Катедралата на Флоренция с Камбанарията, дело на Джотто и неговите ученици и с Баптистерият Сан Джовани. Продължаваме към Площада на Синьорията, представляващ музей на изкуството на открито и Палацо Векио / 5 евро/ – старият дворец и Галерия Уфици. Възможност за обяд в малките ресторантчета, предлагащи добра италианска кухня с чаша тосканско вино – Brunello di Montalchino. Разходката продължава с Понте Векио – старият мост на река Арно, Капелла ди Медичи и възможност за шопинг по търговските улици на града. Следва посещение на Пиза и разглеждане на Площада на чудесата, разкриващ богатствата на Средновековна Пиза: Катедралата (2 евро), Наклонената кула (15 евро) или средновековните дворци покрай река Арно. Настаняване в хотел в известния spa курорт – Монтекатини Терме. Вечеря. Нощувка.

  4 ДЕН / Сиена –Рим

  Закуска. В този ден откривате “зеленото сърце” на Италия – областта Тоскана със зелените хълмове и островърхите кипариси, със средновековните замъци и тосканските вили. Туристическа програма в Сиена – съхранен от времето на Средновековието италиански град, чиито монументи свидетелстват за богатството и мощта на Сиенската република: Доминиканския манастир с гроба на Света Катерина Сиенска, Катедралата с произведения на Никола и Джовани Пизано, на Донатело и Бернини /6 евро/, Piazza del Campo и Palazzo Publico и Фонтана на радостта. Възможност за обяд с чаша вино Нобле и италиански сладолед. Отпътуване за Рим. Ще разгледаме Площад Испания и знаменитото Испанско стълбище и Пиаца дей Пополо. Нощувка в хотел в Рим.

   

  5 ДЕН / Рим

  Закуска. Денят е посветен на “Вечния град”( използва се обществен транспорт) – Рим е град на три хилядолетия, Рим е впечатляващо забързан и модерен. Зад всеки ъгъл откривате древни руини, старинни базилики, площади с барокови паметници и многобройни фонтани. Туристическа програма в Рим – пешеходна обиколка из Вечния град: църквата Santa Maria Maggiore, служила за седалище на папите, базилика „Сан Клементе”, където е погребан Св. Кирил /6 евро/, Колизеума – най-значимият Древноримски монумент, станал заслужено и едно от Чудесата на света /12 евро/, Арката на император Константин Велики – превърнала се в символ на императорския триумф, Римският форум – центърът на Античния Рим, центърът на тогавашния свят, Имперските форуми – свидетели на величие и падение, Пиаца Венеция с Монумента на Виктор Емануел II, първият крал на Обединена Италия, Фонтана Треви, където хвърляме монета, за да се завърнем отново в Рим. Свободно време. Нощувка в хотел в Рим.

  6 ДЕН / Рим – Ватикана

  Закуска. Туристическа програма в Рим, посещение на Ватикана – папската държава с Площада Сан Пиетро и Базиликата – най-големият Християнски храм, съхранил шедьоври на религиозното изкуство, обгърнат в Тайнствата на Християнството. Посещение на Ватиканските музеи (35 евро) – безценните колекции на папите, Сикстинската капела. Най-точното определение на държавата Ватикана е измислено в самия папски център. За “наместника на Христос на земята” папата и неговите кардинали. Следобед посещение на Площад Навона – тук редом със забележителните барокови фонтани, художници са изложили картините си и Пантеона. Свободно време. Нощувка в хотел в Рим.

  7 ДЕН / Рим – Асизи – Лидо ди Йезоло

  Закуска. Отпътуване за Лидо ди Йезоло с попътно разглеждане на Асизи – мистичният град на Св. Франциск, все още ограден със старинни стени. Градът, грациозно разположен върху склоновете на връх Субасио, е наситен със спомени за Св. Франциск, което се доказва от многото легенди за него и чудесата му. Под влиянието на религиозния орден, създаден тук, градът се радва на едно ново изкуство, което маркира силен тласък в естетическата история на Италия. Посещение на базиликата “Св. Франциск” със шедьоврите на великия Джотто от ранния Ренесанс. Настаняване в хотел в Лидо ди Йезоло. Вечеря и нощувка.

  8 ДЕН / Венеция – Любляна

  Закуска. С корабче от Пунта Сабиони се придвижваме до Венеция /20 евро/. Туристическа програма във Венеция – най-великата авантюра в историята на Европа. Разглеждане на площада Сан Марко и едноименната базилика, построена, за да съхрани мощите на Светеца; Двореца на Дожите /13 евро/, откъдето е управлявана Венецианската република повече от 1000 години; Камбанарията /9 евро/- от върха  и се разкриват гледки към островите на лагуната, към цяла Венеция. Минавайки под Часовниковата кула, задавала векове наред ритъма на градския живот, откривате очарователните улички, малки мостчета и канали, докато стигнете до моста Риалто и Канале Гранде…Свободно време във Венеция – може да се разходите на гондола и да си изберете Венецианска маска или сувенир от световно-известното венецианско стъкло или да посетите Моста на Академията, базиликата „Сан Стефано” – втора по значение в града, Дворците на Контаржини и Фоскари. Следобед отпътуване за Любляна. Вечерна разходка в Любляна с разглеждане на основните забележителности; Старото кметство, Тримостието, река Любляна и Францисканския манастир. Нощувка в Любляна.

  9 ДЕН / Любляна – София

  Закуска. Отпътуване за България.
  Пристигане в София вечерта.

 • Цена: от 573 евро / 1122 лева с настаняване в хотел в Рим

   

  ТРЪГВАНЕ ОТ:
  • Град: София
  • Място: Летище София
  • Полет: София-Болоня

   

  ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • 8 нощувки със закуски: по една в района на Болоня, Римини/Ричоне, Монтекатини Терме, Лидо ди Йезоло и Любляна и три в Рим;
  • 3 вечери;
  • Еднопосочен самолетен билет София-Болоня;
  • Екскурзовод на български език;
  • Местен екскурзовод във Флоренция;
  • Транспорт с комфортен автобус.

   

  ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • Настаняване в единична стая- за варианта с хотел в Рим – 134 евро;
  • Летищни такси – 80 евро (подлежат на потвърждение);
  • Медицинска застраховка към “Булстрад Живот” за 8 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г – 8 лв, за лица на възраст от 65 г до 70 г – 12 лв, за лица на възраст от 70 г до 75 г – 16 лв, за лица на възраст от 75 г до 80 г – 23 лв;
  • Корабче Пунта Сабиони – Венеция и обратно – (20 евро);
  • Pазходка с Гондола по Канале Гранде (20 EUR);
  • Сити такси – 18 евро;
  • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
  • Ползване на обществен транспорт в градовете Флоренция и Рим;
  • Посещение на Ватикански музеи – 35 евро (цената включва резервация, входна такса, местен екскурзовод и слушалки).
  • Намален билет за Ватиканските музеи (деца от 6 до 18 години и студенти до 26 години)- 27 евро;
  • По желание застраховка “Отмяна на пътуване”;

РЕЗЕРВИРАЙ СЕГА!